THY
12 Aralık 2019, Perşembe
HakkımızdaYazarlarımızGaleriİletişimAnasayfa
Voleybolunsesi Anasayfa
Invamed
Facebook Voleybolunsesi Twitter Voleybolunsesi
English
Kategoriler

Milli Takımlar

Avrupa Kupaları

Magazin

Genel

Dünyadan Voleybol

Plaj Voleybolu

Kar Voleybolu

Alt Yapı

Sultanlar & Efeler Ligi

1. ve 2. Lig

Kupa Voley



Haberler

Türk Hava Yolları-Beşiktaş maç ...

AXA Sigorta ...

Halkbank voleybolda bir markadır

Çalışkan spo ...

Bursa'nın Efeleri evinde kaybe ...

 

Galatasaray liderliği bırakmıyor

 

Arkas Spor, Halkbank karşısında mutlu

 

Dengesizlik had safhada

28 Aralık Cuma 2018 19:55:37
Tweetle Print Friendly and PDF

Yılın son resmi maçında ev sahibi Beşiktaş dördüncülüğü ararken konuk Eczacıbaşı Vitra devreyi yenilgisiz tamamlama peşindeydi. Turuncu beyazlıların güçlü kadrosunun da etkisiyle hedefe daha çok odaklandığını söylemek mümkün. Ancak siyah beyazlı oyuncuların üçüncü set haricindeki hali, “bitse de gitsek” anlayışından başka bir şeye benzemiyordu.

İki ayrı lig

Ligin zirvesinde yer alan Eczacıbaşı Vitra, Vakıfbank ve Fenerbahçe Opet’in anlık düşüşler haricinde farklı bir seviyede oynaması, Galatasaray haricinde aşağıdaki takımların yukarıya yönelik bir atılım içerisinde olmaması nedeniyle ligimizin son yıllardaki görünümü bu sene de değişmedi. Hal böyle olunca da birkaç maç haricinde sezon içi adeta işkence gibi geçen maçlara ve bu maçlara sahne olan taraftarsız salonlara mahkum oldu Vestel Venus Sultanlar Ligi. Mevcut tablonun değişmesini umduğumuz her yeni sezon bir öncekinin kopyası olunca voleybolumuzun ilerlemesini beklemek de güzel bir hayalden öteye gitmiyor.

Kabul gibi oldu ama?

Beşiktaş kenar yönetiminin üçüncü sete başlarken Yvon Belien ve Olesia Rykhliuk’u kenarda tutarak rotasyonda fazla yer bulamayan Fatma Beyaz ve Dilara Bilge ile başlaması, siyah beyazlılar adına mağlubiyetin kabulü olarak yorumlanabilirdi. Ancak ilk iki sette toplam 1 blok sayısı üretebilen Beşiktaş’ın sadece üçünü sette 7 blok sayısı üretmesi, bazı değişimlerin göründüğü gibi olmadığını hatırlattı bize. Bu istatistik, çok rahat set skorlarıyla biten 3-0’lık bir maçta rakibiyle eşit sayıda blok sayısı üreten Eczacıbaşı Vitra’nın özellikle irdelemesi gereken bir durum. Zira turuncu beyazlılar, hemen hemen maç boyu Jordan Larson, Yeon Koung Kim ve Tijana Boskovic köşe rotasyonuyla yer aldı sahada. Dünyanın gelmiş geçmiş en yüksek hücum gücüne sahip takımlarından birinin kendisinden çok daha zayıf bir rakibe karşı sadece tek bir sette 7 kez bloğa takılması, Eczacıbaşı Vitra’nın sorgulaması gereken bir durum. Ne kadar güçlü bir rotasyona sahip olursa olsun, yeni kurulmuş bir takım için bu tarz tökezlemeler, daha güçlü rakipler karşısında yaralayıcı olabilir.

Bunun haricinde Eczacıbaşı Vitra için irdelenmesi gereken başka bir husus, karşı sahadan gelen ve “avanta” olarak tabir edilen plase toplara karşı nasıl defan yapılacağı olmalı. Zira bugünkü maçta karşıdan gelen 2-3 kolay top, neredeyse 3 saniyede yere düştü ve turuncu beyazlı hiçbir oyuncu bu toplara müdahale edemedi.

Bunların haricinde maçı teknik-taktik olarak değerlendirmek son derece yersiz. Zira farklı ligin iki takımı karşı karşıya gelirken üstün olan tam kadro ve istekli, zayıf olansa maçın sebebini sorgular durumdaydı. Tüm voleybol camiamızın mutlu, huzurlu ve başarılarla dolu bir yıl geçirmesini dilerim.

Voleybol dolu günler dileğiyle,

Kayhan Kösem
kkayhan@hotmail.com


Bu Kategoriye Ait Diğer Haberler

Hangi maça geleceksiniz -- [30/11/2019 21:18:11]

Gerekeni yapan kazandı -- [06/11/2019 21:52:36]

Bugün bana yarın sana -- [30/10/2019 11:14:19]

Ders alan kazandı -- [05/05/2019 19:17:07]

Çekirge kaç kez sıçrar? -- [03/05/2019 12:29:50]

KEMERLER SIKILACAK? -- [01/05/2019 19:43:14]

Bir varmış bir yokmuş -- [27/04/2019 00:30:03]

Kestirmek mümkün değil -- [24/04/2019 12:54:12]

Finale yakıştı -- [22/04/2019 14:04:42]

Yabancı pasörle olmaz -- [18/04/2019 14:58:25]



THY Spor Kulübü
Haberler
Rportaj
İzzet Ünver ile çok özel
Bu sezon finalleri oynayan değil kazanan bir Galatasaray olmak istiyoruz
Beşiktaş'ın savaşçısı Dilara Bilge
Köşe Yazısı

Hangi maça geleceksiniz

 

Sporcu Sal

VOLEYBOLCULARIN GENEL BESLENME İLKE ...

Yeterli beslenme ve hidrasyon
Transfer Dosyası
Hakkımızda | Yazarlarımız | Galeri | Görüntülenecek yazı bulunamadı! | Anketler | Reklam | İletişim
Ziraat Bankası | BankKart Kombo