English
08 Eylül 2010, Çarşamba HakkımızdaBilgi MerkeziLig FikstürüPuan DurumuYazarlarımızGaleriİletişimAnasayfa
Kategoriler
Misafirimiz Var
Şimdi Nerdeler
Haberler
Paylaş +

Aylin&Metehan KARTALTEPE

27/08/2008 15:38:58

Voleybola iki sene arayla başladılar. Biri 19 yıl diğeri 17 yıl voleybola hizmet etti. Şimdi ikisi de voleyboldan elini eteğini çekti ve çok farklı bir hayat yaşıyorlar.

Şimdi neredeler bölümüne bu ay Kartaltepe çiftini konuk ettik. Aylin ve Metehan Kartaltepe voleybolun dışında kurdukları yaşamı ve voleybol dolu yılları sitemize anlattı.

1985 yılında bir komşu teşviki ile Samsun DSİ’de voleybola başlayan Aylin Kartaltepe tam 19 yıl aralıksız voleybola pasör olarak hizmet ettikten sonra çocuk özlemi yüzünden voleybolu bırakmış.

Eşi Metehan Kartaltepe ise 1983 yılında babasının ısrarı ile SGK’da başladığı voleybol hayatını 17 sene sürdürmüş.

İkilinin yolları Eczacıbaşı’nda kesişmiş. Aylin Kartaltepe Samsun DSİ’de başladığı voleybol yaşantısına Eczacıbaşı, Yeşilyurt, Güneş Sigorta, Enka ve son olarak tekrar Eczacıbaşı’nda devam ederken eşi Metehan SSK, Arçelik, Eczacıbaşı, Fenerbahçe formaları giymiş. 

Aylin Kartaltepe voleybolu bırakma nedenini ‘çocuk yapmak için’ diye cevaplıyor, Metehan ise voleybolu spor dışında başka bir kariyer yapmak için bırakmış ama ikili voleybolu çok özlediklerini itiraf ediyorlar.

Aylin voleybolu özlüyor musunuz? şeklindeki sorumuza ‘Güzel ve hareketli geçen günleri unutmak ve özlememek mümkün değil. Tabii ki çok özlüyorum’ diye cevap veriyor. Metehan ise biraz sitemkar, ‘Sporculuk hayatımı tabii ki özlüyorum. Ancak eski dönemdeki güzel ve samimi günlerin bu zamanda olmadığını düşünüyorum’ diyor.

Voleybolu bıraktıktan sonra iki sene antrenörlük yapan Aylin Kartaltepe, şu anda tüm vaktini oğlu Kerem ile harcadığını söylüyor.

Metehan ise voleybolu bıraktıktan sonra bir ambalaj firmasında yönetici olarak çalışıyor. Bunun dışında o da eşi gibi geri kalan zamanını oğlu ile geçirerek harcıyor.

Voleybol topuna elini değip de içinde olamadan bir hayat sürmek çok zordur herhalde. Kartaltepe çifti de voleybolun içinde olmayı özleyen bir çift.

Onlara tekrar voleybolun içinde olmak ister miydiniz? diye sorduk ve şu cevabı aldık.
Aylin: Çok isterim ama nerede ve ne şekilde olur bilmiyorum.
Metehan: Tabii ki çok isterim. Ancak camiamız gereksiz yere çatışmalar ve yersiz anlaşmazlıklar sebebi ile sürekli bölünüyor. Ben de bu tip bir olumsuzluktan uzak kalmayı tercih ediyorum.

Ve son olarak camiaya vermek istediğiniz bir cevabınız var mı?
Aylin: Başarılı bir branşı daha başarılı yapmak için herkesin elinden gelen gayreti göstermesini istiyorum.

Metehan: Çatışmaları geride bırakıp aynı çatı altında voleybolumuza hizmet etmenin yolunun bulunmasını diliyorum.

Aylin-Metehan: Size de göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Yayın hayatınızda başarılar dileriz.

KARTALTEPE ÇİFTİNİN KARİYERİ

Aylin Kartaltepe çeşitli kategorilerde 10 dan fazla Türkiye Şampiyonluğu, Liseler Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Kupaları 3. ve  4. lükleri kazandı

Metehan Kartaltepe Çeşitli kategorilerde Türkiye Şampiyonlukları ve 2. likleri yaşadı.


 

Bu yazı 3466 kez okundu.
Bu yazı hakkında 2tane yorum var.


Yorum Yazın ( Sınırsız sayıda yorum yapabilirsiniz. )
Adınız ve Soyadınız: * Takma isim olabilir.
  Geçersiz formatBu alan gerekli.
E-mail adresiniz* Yorumunuzda görülmez.
Geçersiz formatBu alan gerekli.
  Yorumunuz
Bu alan gerekli.Maksimum 1500 karakter girebilirsiniz!Lütfen en az 10 karakter giriniz.
  1500

Yukarıdaki Yazı Hakkındaki Son Yorumlar
 Pelin SAKLICA 13/03/2010 05:47:32
Süpersiniz umarım çocuğunuzda sizin yolunuzda ilerler. :)
 Gamze 22/11/2009 20:28:49
Aylin öğretmenim sizi çok seviyorum. Bana voleybolun ne kadar güzel olduğunu öğrettiniz!

Bu Kategoriye Ait Diğer Haberler

PELİN YÜCE -- [25/01/2010 15:46:14]

Sinem Akap TOÇOĞLU -- [21/04/2009 22:37:50]

Gürsel YEŞİLTAŞ -- [01/04/2009 16:08:10]

Uğur ÜLKÜ -- [16/02/2009 22:34:45]

UFUK BİLEKE -- [10/05/2008 22:26:45]

MESUDE KUYAN -- [09/04/2008 14:43:35]

Şimdi Neredeler? -- [01/02/2008 15:52:58]

Transfer Dosyası
Çok Okunan Haberler
Hakkımızda | Bilgi Merkezi | Lig Fikstürü| Puan Durumu| Yazarlarımız | Galeri | Görüntülenecek yazı bulunamadı! | Anketler | Reklam | İletişim
Facebook Twitter Friendfeed Digg Myspace